2016. február 29., hétfő

Drónok karbantartása - 2. rész

Az előző leírásban kifejtettük az akkumulátor, az átalakító rendszer, és a kopter törzsének karbantartását. Most a propellereket, IMU-t, és távirányítót vesszük górcső alá.

Motorok ellenőrzése 

1. Indítsd be a motorokat, a propellerek nélkül. Ha szokatlan hangot hallasz a motorokból, előfordulhat, hogy a motor tengelye elferdült. Ha nagyon hangos, javasoljuk, hogy vedd fel a kapcsolatot a DJI Support-tal.

2. Ellenőrizd, hogy a propellerek nélkül beindított motorok nagyobb rezgés nélkül forognak és az egyes motorok forgáspontjai egytengelyűek.

3. Ellenőrizd, hogy a motorok és a burkolat közötti hézagok egyformák, és a váz nem deformálódott el.

4. A motor alatti csavarok legyenek megfelelően meghúzva, és vizsgáld meg, hogy nincs-e repedés a burkolaton.

Propellerek ellenőrzése

Nézd meg, hogy a propellerek nem-e hajlottak, sérültek, vagy töröttek. Ne használd tovább őket, ha probléma van velük! Propellereket cserélni olcsóbb, mintha a koptert kellene miattuk.

IMU kalibráció

IMU: Interial Measurement Unit - Belső Mérőműszer Egység - ami tartalmaz egy háromtengelyes gyorsulásmérőt, és egy háromtengelyes giroszkópot. Kalibráld az IMU-t, ha frissítetted a drón firmware-t, ha hosszú távon utaztattad, ha a menetiránytól való eltérést tapasztalsz repülés közben, ha a 'Roll' tengely rosszul hangolt, vagy ha az alkalmazás valamilyen hibát jelez.


A kalibráció lépései:

Először is győződj meg, hogy vízszintes felületen, fémes tárgyaktól messze végzed a kalibrálást, majd kapcsold be a koptert, és a távirányítót. Miután csatlakoztattad a távirányítót és a mobileszközt egymáshoz, az alkalmazáson belül keresd meg az 'MC Setting / Sensors / Check IMU / IMU calibration' gombot, és nyomj rá.

Ellenőrizd a videójel-továbbító rendszert

1. Keress sérülést az antennákon, vagy a távirányítóhoz történő csatlakozási pontnál. A drón rendeltetésszerű működéséhez elengedhetetlen a megfelelő kapcsolódás.

2. A mobileszköz tartó szilárd rögzítése is fontos. A rögzítéséhez szükséges két csavar legyen meghúzva. 

3. Ha nincs élőkép az adott mobileszközön, próbálkozz egy támogatott eszköz használatával, ez a lista a DJI oldalán megtalálható. Ha továbbra is fent áll a hiba, vedd fel a kapcsolatot a DJI Support-tal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése