2016. március 8., kedd

Érkezik a DJI Phantom 4!

Még egy év sem telt az a Phantom 3 bejelentése óta (tavaly áprilisban volt egész pontosan). Ez nagy lépés volt, mind a kamera, mind az akkumulátor tekintetében, az ehhez időzített mobilalkalmazásról nem is beszélve. Az új koptert a DJI 10. születésnapjára időzítették, de a 4-es kiadás sokkal több, mint holmi kerek évfordulós termék.Milyen újdonságokkal szolgál a Phantom 4?

Megjelenés

Aerodinamikus szempontból sokkal szebb és csinosabb lett a Phantom 4 a korábbi modellekhez képest, ez egyértelmű. Az, hogy fényes borítású, ad neki egy kis luxus érzetet is, de valahol mégis nagyon sportos. Összességében közel 100g-mal lett csak nehezebb a Phantom 3-nál, szinte észrevehetetlen a különbség. Paul Pan, a Phantom 4 termékmenedzsere azt mondta, hogy ez a drónok Porsche-ja. És valóban, van benne valami.Intelligencia

A DJI Go alkalmazáson keresztül két újabb repülési mód érhető el. Azt ugye már mindenki tudja, hogy a Phantom 4 nagy előnye a többi drónhoz képest, hogy felismeri és kikerüli az akadályokat. Így például egy Follow Me üzemmód már akkor is biztonságosabban működhet, ha a pilóta nem egy mezőn, hanem épületek között van.

Biztonság

A biztonság terén is sokat fejlődőtt a legújabb modell. Duplázott! Megkettőzték a compass (iránytű) és az IMU (Inertial Measurement Unit) modulokat, így nagyobb biztonsággal méri és dolgozza fel a repülési információkat.
Sokkal könnyebb vele repülni

Ez nem is kérdés. Mindegyik Phantom modell egyre jobb ilyen szempontból. Itt az extra kamerák és szenzorok segítik a munkánkat. A vízszintes lebegési pontosság <+/- 1,5m-ről <+/- 0,3m-re csökkent.Új funkciók

Active Track

Az új funkció segítségével a DJI GO alkalmazáson keresztül kijelölhetünk egy tárgyat, legyen az egy autó vagy akár egy ember, folyamatos mozgás közben is végig rajta marad a kameránk. Ez az új funkció a  POI-t  (point of interest) is érintette, hiszen ezentúl mozgó tárgyra is beállítható.  Az ActiveTrack használatához nincs szükség GPS-re vagy bármilyen nyomkövetőre, csupán az alkalmazásra.

TapFly

Korábbi változatoknál csak GPS alapján tudott lerepülni egy-egy útvonalat kopterünk, vagy előre el kellett menteni az érinteni kívánt pontokat. A TapFly segítségével elég csak meg kell érinteni az élőképen az elérni kívánt pontot és a Phantom 4 elindul abba az irányba. Az érzékelőknek köszönhetően, arra sem lesz gondunk, hogy kerülgessük az akadályokat, hiszen magától kikerüli azokat.  

Sport üzemmód

Ez egy teljesen új funkció. „S” módba váltva a drónunkkal az elérhető legnagyobb sebesség 20 m/s (72 km/h (!)), bár ezt csak a tapasztalt pilótáknak javasoljuk.Akkumulátor

A súlytöbblet oka a megnövelt, 5350mAh kapacitású, 4 cellás akkumulátor, mely 28 perc repülési időt tesz lehetővé.
Rossz hír azonban a Phantom tudajdonosoknak, hogy a telep nem kompatibilis  a korábbi Phantom modellekkel.Kamera

Sokan azt várták, hogy jön a 6k-s kamera, de valóján közel azt a kamerát kapjuk, mint a Phantom 3 Professional esetében. Fényérték és látószög tekintetében ugyanazt hozza, mint az elődje (F/2.8, 94°FOV), de a megújult 8 lencsetagból álló optikával elődeinél színhelyesebb képet alkot. A Phantom 4-gyel 4K felbontásban 24, 25 és 30 fps-sel, 1080p módban pedig akár 120 fps-sel rögzíthetünk mozgóképet, állóképek esetében 12 megapixeles a legnagyobb felbontás.Magyar feliratos verzió a DJI hivatalos videójához:Az első tesztpéldányok már úton vannak felénk, de a hivatalos forgalmazása régióinkban március végén kezdődik, amennyiben az elsők között szeretnéd megkapni az új Phantomot, akkor klikkelj ide.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése