2017. január 5., csütörtök

Új DJI termékek debütálnak a CES 2017-en

Nagyon izgalmasan indult 2017 a DJI és rajongói számára: a január 5-8. között megrendezésre kerülő idei CES-en a DJI több újdonságot is bemutat az érdeklődőknek. Röviden bemutatjuk ezeket. 

OSMO MOBILE SILVER

A már jól ismert OSMO MOBILE új kiadása, amely dizájnosabb külsőt kapott, de technikai paramétereiben megegyezik a korábbi kiadással.
ZENMUSE M1

Ennek sokan fognak örülni, ugyanis az eddigi OSMO modellek (kivéve az OSMO MOBILE) nem tudtak mobiltelefont használni kameraként, a ZENMUSE M1 gimbal azonban erre lett kialakítva. A 300g tömegű M1-ek 120°-ot tudnak fordulni másodpercenként és Bluetooth Low Energy 4.0-val kommunikálnak. Tehát jó hír, hogy a korábbi OSMO tulajdonosoknak nem kell külön OSMO MOBILE-t beszerezniük ahhoz, hogy okostelefonjaikkal készítsenek videófelvételeket.
PHANTOM 4 KÍNAI ÚJÉV KIADÁS

Nagyon mutatós darab, de sajnálatos módon hazánkban nem kerül kereskedelmi forgalomba. Aki mégis szeretne egy ilyet (mert mondjuk óriási Kína fan), írjon nekünk és segítünk megtalálni a megfelelő csatornát a vásárláshoz.
GROUND STATION PRO IPAD ALKALMAZÁS

A ZENMUSE M1 mellett a másik igazán fontos bejelentés mindenképp a GS Pro iPad alkalmazás. Segítségével nagyon sok hasznos -eddig csak fizetős 3rd party appokban elérhető - funkció válik elérhetővé.
3D Map POI

Részletes térkép készíthető nagy objektumokról az alkalmazás segítségével. Megadjuk a távolságot a tárgy és a drón között, a GS Pro pedig kiszámolja, hogy adott sebesség mellett mennyi idő körberepülni azt. Az elkészült képeket importálni tudjuk 3D modellező szoftverbe is, hogy lemodellezze az adott épületet / tárgyat.

3D Map Area

Az alkalmazás automatikusan hatékony repülési útvonalakat generál a beállítások és a repülési zóna meghatározása után. Ezek után ezt az utat fogja megtenni a drón. A közben készült felvételek alapján 3D térképet tudunk készíteni arra alkalmas szoftver segítségével.
Virtual Fence

Vagyis virtuális kerítés. Elég beszédes elnevezés és nem tévedsz: a drón csak egy adott térben fog repülni, azt nem fogja elhagyni. Ha megpróbálunk kilépni a kijelölt területről, lefékez és automatikusan visszamegy a ”kerítésen belülre”. 
A GS Pro a következő modellekkel kompatibilis:

- Phantom 4 / Pro
- Phantom 3 Standard / 4K / Advanced / Professional 
- Mavic Pro
- Inspire 2
- Inspire 1
- Matrice 600 / Pro 
- Matrice 100
- A3 / A3 Pro
- N3

Kompatibilis kamerák:

- Phantom 3 Standard / 4K / Advanced / Professional
- Phantom 4 / Pro
- Zenmuse X3
- Zenmuse X5 / X5R  / X5S
- Zenmuse X4S
- Zenmuse Z3

 Irány az App Store


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése